Terug naar overzicht |
Boek Nistisima |
||||||||||
Klik op de foto om te vergroten |
Het artikel is ruim op voorraadBestel nu en ontvang het artikel binnen 3 werkdagen! Traditionele vegan recepten uit de Méditerranée & omstreken.
Vegan is geen trend, maar een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Vanuit de mediterrane orthodoxie worden al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek vol met heerlijke vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities rondom de Middellandse Zee. Proef plantaardige heerlijkheden uit Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten, venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Maak 'lagana', traditioneel sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen in Griekenland. Salades, dips, pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst, zoete heerlijkheden, traditionele broden en drankjes, geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter en ingelegde walnoten. Met deze authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken kun je je vegan repertoire aanzienlijk uitbreiden!
|
VEGA-LIFE maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op de website krijgt.