Terug naar overzicht |
Boek Past het dier nog op ons bord? |
||||||||||
Klik op de foto om te vergroten |
Het artikel is ruim op voorraadBestel nu en ontvang het artikel binnen 3 werkdagen! Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig.
De veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Is het mogelijk dieren alleen te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras? En past een beetje dierlijk voedsel dan wel in een duurzaam dieet? Is zo’n dieet gezond en moeten we überhaupt nog wel dieren willen houden en doden voor de productie van voedsel? Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs deze vragen en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden. Imke durft in dit boek haar innerlijke strijd te laten zien die velen herkennen: Wat is onze fundamentele houding tegenover dieren? Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving haar team in 2020 de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize. Imke de Boer beschrijft professioneel en persoonlijk hoe de rol van het dier in ons voedselsysteem kraakt in haar voegen en op heldere en overtuigende wijze laat ze zien dat verandering mogelijk is. Een eerlijk en helder geschreven boek met behartenswaardige aanbevelingen over de rol van dierlijk voedsel in een planeetvriendelijk dieet.’ — Jan Terlouw
|
VEGA-LIFE maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op de website krijgt.