Enzo Pérès-Labourdettes Franse oma riep altijd‘Coucou mes chéris!’ als ze aan kwamen rijden onder de kersenbomen bij haar huis. Zijn zomers als kind in Zuid-Frankrijk bracht hij vooral door aan de koele houten tafel in de keuken - Hij tekende en zijn oma kookte en bakte. Terwijl ze mantecaos rolde, vertelde ze hoe zij de koekjes met zonnebloemolie en kaneel maakte, en dat haar moeder in Algerije reuzel en oranjebloesem gebruikte. ‘Mensen die meerdere landen hun thuis noemen, passen hun recepten aan. Traditie is voor koppige Italianen!’ zei ze dan ondeugend.
Dit tweede bakboek van Enzo Patisserie Coucou bevat 'aangepaste recepten' geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisserie kennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties waardoor je jezelf naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk waant :-)
Enzo Pérès-Labourdette is illustrator, kinderboeken- en culinair schrijver. Voor zijn ontspanning bakte hij, totdat hij de eerste vegan winnaar van Heel Holland Bakt werd in 2022. Nu schrijft hij ook recepten, of zoals hij het noemt 'tekent met ingrediënten'. Jannie van der Heijden: 'Enzo bakt zo lekker dat je room, boter en eieren niet alleen niet mist, maar gewoon vergeet! ''