VEGA-LIFE

Blog

Vegan dierenvoeding
Tags: voer
Vegan hondenvoer; kan dat wel? In dit blog vertellen we dat plantaardige voeding een uitkomst kan zijn voor jou en je dierenvriend. Kortom alles wat je wilt weten over vegan dierenvoeding.
 

Vegan dierenvoeding; waarom?

We hebben de belangrijkste voordelen van veganistische dierenvoeding voor je op een rijtje gezet:
  • Het is diervriendelijk - Door voor een plantaardig alternatief op vleesproducten te kiezen bespaar je veel dierenleed (De tijd dat dierenvoeding van afval uit de vleesindustrie gemaakt werd ligt ver achter ons).
  • Het is beter voor de planeet - Dierenvoeding op basis van vlees zorgt voor een grote negatieve impact op de planeet.1 Dierenvoeding op basis van planten heeft een significant minder grote impact op het milieu en is dus een stuk duurzamer.
  • Het is gezond! - Plantaardige dierenvoeding is niet alleen gezond, maar kan een uitkomst zijn voor jouw dier, bijvoorbeeld wanneer die voedingsallergieën heeft. Plantaardige dierenvoeding zoals AMÌ of VEGDOG is hypoallergeen en bevat de voedingsstoffen die een optimale gezondheid van jouw dierenvriend ondersteunen. Lees hieronder meer over hoe gezond plantaardige dierenvoeding kan zijn.
 

Plantaardige dierenvoeding; is het veilig en gezond?

Heb je nog nooit van plantaardig honden- of kattenvoer gehoord? Dan is dit waarschijnlijk het eerste wat je je afvraagt. Geen zorgen; al het plantaardige voer in ons assortiment bevat de voedingsstoffen die jouw huisdier nodig heeft om gezond en gelukkig te leven! Merken zoals AMI, Benevo en VegDog zijn in samenwerking met dierenartsen ontwikkeld en al het voer in ons assortiment is in laboratoria getest. Het voer heeft een basis van groenten en toevoegingen van bijvoorbeeld zaden en essentiële voedingsstoffen. Zo bevat al het kattenvoer toegevoegd taurine, wat voor je kat erg belangrijk is.

De dierenarts verbonden aan VegDog zegt: "Elk 'compleet' hondenvoer dient alle benodigde voedingsstoffen te bevatten, zoals essentiële aminozuren, vetzuren, mineralen en vitamines. Als het voer hieraan voldoet, maakt het niet uit waar die voedingsstoffen vandaan komen. Bijvoorbeeld: een hond heeft eiwitten nodig, geen vlees. Eiwitten kunnen ook uit planten worden gehaald, zoals peulvruchten. Verder dient hondenvoer, vegan of niet, altijd in een laboratorium geanalyseerd te worden. Het voer van VegDog wordt bijvoorbeeld door dierenartsen bekeken die voeding als specialisatie hebben, en de labuitslagen worden nogmaals gecontroleerd op benodigde voedingsstoffen. Het is ons doel uitbuiting en leed van dieren te verminderen, evenals de gigantische impact van dierlijke producten op het milieu."2

Vegan hondenvoeding is al zo’n 35 jaar op de markt. Ook de markt van veganistisch kattenvoer groeit enorm. Wil je meer lezen over de voordelen en gezondheidsaspecten van veganistisch kattenvoer? Klik dan hier voor een Engelstalig onderzoek over dit onderwerp.

Sinds een lange tijd verkoopt VEGA-LIFE diervriendelijke dierenvoeding. We hebben veel positieve ervaringen van klanten gehoord en hebben zelf ook veel vertrouwen in de kwaliteit van ons assortiment dierenvoeding.

De gezondheid van jouw huisdier staat voorop. Ben je niet zeker over de gezondheid van jouw huisdier? Ga dan altijd naar je dierenarts voor advies. Ieder dier is anders en heeft andere behoeften. Indien jouw huisdier veganistisch voer niet lekker vindt, raden we je aan het voor nu bij het oude voer te houden en eventueel langzaam over te stappen. Smaken verschillen, daarom verkopen we ook steeds meer merken en soorten voer. Het is uiteraard ook mogelijk jouw dier gedeeltelijk plantaardig te voeden, bijvoorbeeld door plantaardige snacks te geven, keuze genoeg!

VEGA-LIFE tip; probeer eerst een Vega hond proefpakket of Vega kat proefpakket! Zo kun je kijken welke merken jouw huisdier het lekkerst vindt. Ook zitten er heerlijke snacks voor jouw hond in het Vega hond proefpakket.

 
Hoe schakel je over naar vegan dierenvoeding?

Heb je een tester dierenvoeding of een Vega proefpakket geprobeerd en is jouw dierenvriend enthousiast over één van de merken? Yes! Dan kun je proberen langzaam over te schakelen naar (gedeeltelijke) diervriendelijke voeding voor jouw huisdier door steeds iets minder van het oude voer te geven en steeds iets meer van het gekozen vegan voer. Op de verpakkingen van alle merken staat uitgelegd hoe je de overstap kan maken.
 
Bronnen:
  1. https://www.theguardian.com/global/2018/jun/26/pet-food-is-an-environmental-disaster-are-vegan-dogs-the-answer
  2. https://www.veganisme.org/vegan-honden-geen-dierenmishandeling/
Geplaatst door: Arinda Smit op woensdag 22 september 2021
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie