VEGA-LIFE


Fijne feestdagen en een mooi 2018
 

Zondag 24 december is de winkel open


Komende zondag is de winkel open van 12.00 tot 17.00 uur. Dus ook voor je last minute kerstaankopen, nieuwe schoenen, ijs voor het kerstdiner of gewoon een tube tandpasta kan je dan bij ons terecht!

NB. Tijdens de kerstdagen en op 1 januari is de winkel gesloten.
 

Ons nieuwe adres is:
Nieuwe Hoogstraat 3a
1011 HC  Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag - Vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 24 december 12.00 - 17.00 uur

Bekijk de routebeschrijving op onze website, of plan je route via Google Maps.
 

Nieuwe schoenen van Vegetarian Shoes


vegetarian-shoes palmeira zwartvegetarian shoes action-boot-cherry-redvegetarian shoes brunswick-zwart
vegetarian shoes airseal-10-eye-boot-cherry-redvegetarian shoes snug-boot-pinatex-zwartvegetarian shoes ice-patrol-mk2-zwart
vegetarian-shoes aubrey-boot-brownvegetarian shoes siobhan-shoe-zwartvegetarian shoes aubrey-boot-tan
vegetarian-shoes billing-boot-grijsvegetarian shoes bolivia-boot-tanvegetarian shoes billing-boot-black
vegetarian-shoes bounty-boot-brownvegetarian shoes airseal-sydney-boot-brownvegetarian shoes bounty-boot-black
vegetarian-shoes liam-shoe-camelvegetarian shoes kemp-sneaker-zwartvegetarian shoes zac-shoe-sand
 
Nb. Veel van deze schoenen hebben we niet standaard in alle maten op voorraad in de winkel. Wilt u ze komen passen? Stuur dan een e-mail naar info@vega-life.nl met daarin de gewenste modellen en uw maat. We hebben ze dan in ongeveer 2 a 3 weken in huis.

 

De Sea First Foundation heeft uw hulp nodig!

Dos WinkelDe stichting Sea First is een educatieve organisatie die lessen geeft op scholen en lezingen voor wie het maar wil horen, over het belang van de oceaan, de bedreigingen van de gezondheid van de oceaan en – vooral ook – de oplossingen. Dos Winkel, de oprichter van Sea First, besloot met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen en zich volledig met oceaanbescherming bezig te houden, nadat hij als onderwaterfotograaf in bijna drie decennia van duiken in alle mogelijke ecosystemen, de onderwaterwereld overal hard achteruit had zien gaan. Eén van de allergrootste problemen van de oceaan is de verzuring door CO2, een van de belangrijkste broeikasgassen dat we in steeds grotere hoeveelheden produceren. Het vereist heel veel inzet van consument en politiek om CO2-uitstoot als gevolg van de verbranding van fossiele brandstoffen te verminderen en uiteindelijk te stoppen. Erg moeilijk zou dat niet mogen zijn, want de oplossingen van het leveren van energie door middel van “groene” duurzame bronnen als zon, wind en water, bestaan al heel lang, maar worden nog steeds veel te weinig toegepast.

De wereld haalde opgelucht adem toen er aan het einde van 2015, het warmste jaar ooit gemeten, een historisch klimaatakkoord werd getekend. Op COP21, de klimaattop van de Verenigde Naties in Parijs, werd voor het eerst door 195 landen beloofd om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden in 2100, en ernaar te streven onder de 1,5 graad te blijven. Met zulke hoge mondiale ambities werd duidelijk dat duurzame energie de toekomst heeft en het fossiele tijdperk tot het verleden behoort.

Hoe hoopgevend dit ook mag zijn voor het milieu; veel organisaties zijn nog niet gerustgesteld. Hóe de wereld de opwarming gaat aanpakken is nog alles behalve duidelijk: wordt de intensieve veehouderij beperkt? Worden er maatregelen getroffen om onze grootste zuurstofbron, de oceanen te beschermen? Het klimaatakkoord gaat hier niet op in en ook de plannen van de landen bij elkaar opgeteld leveren nauwelijks genoeg CO2-vermindering op om zelfs maar onder de 2,5 graad te blijven.

AnemoonKoraal

Het woord "oceaanverzuring" wordt niet genoemd in het akkoord, maar is, samen met de ontbossing, een van de grootste bedreigingen voor het leven op onze planeet. Het plantaardig plankton (fytoplankton) in de oceaan leeft op fotosynthese en produceert 50 tot 70 procent van alle zuurstof op aarde. Ongeveer de helft van alle CO2  wordt bovendien door de oceaan opgenomen. Maar als er teveel CO2 in de oceaan terecht komt, kan het fytoplankton dit niet aan en sterft, waardoor de CO2 het water verzuurt. Dat zorgt ervoor dat alles wat kalkhoudend is oplost, zowel het fytoplankton als de koralen. Alle koraalriffen zijn inmiddels aangetast. In sommige oceaangebieden is het plankton al voor 40 procent verdwenen. Onderzoeksplatform IPSO heeft gesteld dat de oceanen er op dit moment zo slecht aan toen zijn als dat men 10 jaar geleden had gedacht dat het over 200 jaar zou zijn. Dat is verschrikkelijk zorgwekkend. Fytoplankton vormt de basis van de voedselketen. De oceanen zijn onze blauwe longen. Als we die niet beschermen, bestaat de kans dat we aan het eind van deze eeuw niet eens meer genoeg zuurstof in de lucht hebben om te leven.

Het oceaanleven krijgt bovendien door de visserij (bijvangst van schildpadden, dolfijnen en andere dieren) en vervuiling veel te verduren. Sinds 1850 zijn er 125.000 nieuwe chemische verbindingen bijgekomen, die nu bijna allemaal in zee terug te vinden zijn. De afgelopen zes jaar is het fenomeen "plastic soep" bekend geworden, en is er geen vis meer die geen microplastics bevat. Vis eten is dus al lang niet meer zo gezond als we dachten. Vlees eten ook niet, zoals het Voedingscentrum vorig jaar vaststelde.  Minder vlees en vis eten is dus goed voor onze eigen gezondheid, terwijl we daarmee ook nog het klimaat kunnen redden.

KoraalZeeschildpad

De mondiale vleesindustrie is samen met de visserij verantwoordelijk voor bijna 60% van de klimaatverandering. Vissen in zee kunnen namelijk CO2 aan zich binden (via de ontlasting), maar vergeleken met 100 jaar geleden is er nauwelijks nog vis over. Het door landbouwdieren geproduceerde methaangas (via boeren en winden) is tientallen malen klimaattoxischer  en veroorzaakt veel meer opwarming dan CO2.  Veel CO2- vasthoudende mangrovebossen worden bovendien gekapt om plaats te maken voor scampi- en viskwekerijen. Net zoals de regenwouden op land in veevoerplantages veranderen, in een huiveringwekkend tempo van een voetbalveld per seconde. Het International Panel on Climate Change (IPCC) dringt daarom al jaren aan op vermindering van de vleesproductie. Toch laat de politiek, op enkele groene partijen na, dit onderwerp nog angstvallig liggen, bang om de kiezers in hun voedingskeuzes te beperken. Maar hoe "beperkend" is het nog om minder of – liefs – geen dierlijke producten meer te eten, nu we daarvoor zoveel lekkere en gezonde opties hebben? Denk aan gerechten met zeewier - smaakt naar vis, bevat veel proteïnen en neemt veel minder gifstoffen uit het water op. Kookboeken als "Groenten uit Zee" of "NON*FISH*A*LI*CIOUS" leveren genoeg recepten.

Het klimaatakkoord kunnen we niet meer aanpassen, maar we hebben nog steeds de mogelijkheid om de aarde niet meer dan 2 graden op te laten warmen.  De meest effectieve manier hiervoor is om de grootste CO2-uitstoters, de vleesindustrie, minder ruimte te geven en te zorgen dat de grootste ecosystemen die CO2 opnemen, onze regenwouden en oceanen, weer gezond worden. Aan de politiek om hiervoor beschermende wetten te maken, en aan de consument om bereid te zijn hun portie vlees en vis te laten staan en daarmee een stuk (mangrove)bos redden. Sea First is ervan overtuigd dat mensen over enkele decennia zullen denken wat een krankzinnige tijd het nu was waarin we dat nog niet deden.

Help Sea First helpen!
Wie helpt Sea First om meer scholen te bezoeken? De docenten zijn er, maar er moet ook geld zijn om de reiskosten te betalen, nieuwe lessen te maken en nog veel meer. Voor € 5,- per maand bent u al donateur en krijgt u ook nog eens een schitterend boek als welkomstgeschenk. Vindt u het werk van Sea First ook belangrijk en wilt donateur worden, stuur dan alsjeblieft een mailtje naar info@seafirst.nl  Bij voorbaat hartelijk dank.

Dos Winkel
Ocean Conservationist
Founder and president of the Sea First Foundation

www.seafirst.nl

MangroveHaaien


Wil je niets missen van alle ontwikkelingen rond VEGA-LIFE?
Volg ons dan ook via de sociale media:
Like onze Facebook pagina. We zetten regelmatig updates en foto’s op Facebook.Volg ons op Twitter. Bijzondere gebeurtenissen in de winkel, updates die je niet mag missen.Volg ons op Pinterest. Leuke beelden, nieuwe producten, nieuwsartikelen. Ook via Pinterest kan je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij VEGA-LIFE.Ben je zakelijk geïnteresseerd in VEGA-LIFE, of zou je in de toekomst wel voor VEGA-LIFE willen werken? Volg dan zeker onze LinkedIN pagina.