Plantaardig-Koreaans: een gouden combinatie en een culinaire
gamechanger!
In de Koreaanse keuken spelen vissaus en gegrild vlees een grote rol, maar de belangrijkste ingrediënten van de authentiek Koreaanse gerechten uit de jeugd van Joanne Lee Molinaro zijn plantaardig. De Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta) en dashima (zeewier) lenen zich perfect voor veganistische gerechten vol smaakexplosies.
In haar debuut deelt immigrantendochter Joanne de recepten die haar en haar familiegeschiedenis vormden, maar dan 100% vegan. Gerechten uit haar jeugd zoals Jjajangmyun, de rijke Koreaans-Chinese zwarte bonen-noedels die ze op haar verjaardag at en de chocolade-zoeteaardappelcake, een ode aan de twee ingrediënten die haar moeders leven redden.
De intieme storytelling, prachtige fotografie en heerlijke recepten waarmee Joanne online bekend is geworden, maken ook dit kookboek uniek.
Joanne – beter bekend als ‘the Korean Vegan’ – is een Amerikaanse advocaat en veganistisch foodblogger. Ze startte haar blog in 2016 en begon in 2017 met het posten van video’s van haar veganistisch-Koreaanse kookkunsten en haar levensverhaal. Ondertussen heeft Joanne meer dan 3 miljoen volgers op TikTok, en meer dan 600.000 YouTube-subscribers.